Автор: Уорънс Норман, Уолстрийт джърнъл Следвайте Гласове в ТелеграмДържавите членки на ЕС не са

...
Автор: Уорънс Норман, Уолстрийт джърнъл Следвайте Гласове в ТелеграмДържавите членки на ЕС не са
Коментари Харесай

Уолстрийт джърнъл: ЕС няма реалистичен план за приемане на Украйна

Автор: Уорънс Норман,  " Уолстрийт джърнъл "  Следвайте " Гласове " в Телеграм

Държавите членки на ЕС не са съумели да приготвят реален проект за приемането на Украйна в Европейски Съюз. Това твърди в своя публикация " Уолстрийт джърнъл " в понеделник.

" Широко публикувано е мнението, че присъединението на Украйна към Европейски Съюз е геополитически ангажимент, само че това не значи, че то ще се случи. Няма реален проект ", съобщи пред изданието Фабиан Зулег, началник на Центъра за европейска политика. Ако Киев въпреки всичко се причисли към Европейски Съюз, това ще стане едвам след няколко години, счита вестникът.

" Уолстрийт джърнъл " напомня, в този момент всички членки на Европейски Съюз вършат вноски в общия бюджет, до момента в който най-слабо развитите страни получават дотации от него, които са в пъти по-високи от вноските. Присъединяването на Украйна би могло радикално да промени този механизъм. " Цялата архитектура на Европейски Съюз ще би трябвало да се промени, в случай че желаеме да интегрираме в него толкоз огромна страна като Украйна. Цялата система на дотациите, която е най-привлекателната характерност на Европейски Съюз, ще би трябвало да се промени ", съобщи пред " Уолстрийт джърнъл " Щефан Майстер, политически анализатор в Германското сдружение за външна политика.

Според вестника в границите на срещата на върха на Европейски Съюз, която се организира на 29-30 юни в Брюксел, водачите на 10 европейски страни, измежду които френският президент Еманюел Макрон, холандският министър-председател Марк Рюте и немският канцлер Олаф Шолц, са провели неофициална среща, с цел да обсъдят вероятностите за интеграция на Киев. Дипломати, осведомени с полемиката, обявиха, че страните членки не желаят да трансформират учредителните контракти на Европейски Съюз и са решени да обезпечат приемането на нови страни в общността през идващите години. Първата стъпка ще бъде Европейски Съюз да контракти нов дълголетен бюджетен пакет през 2025 година Вестникът счита, че невъзможността да се решат проблемите във финансирането, ръководството и механизмите на разширението на Европейски Съюз може да постави завършек на концепцията за присъединение на Киев.

На 28 февруари 2022 година Украйна подаде молба за участие в Европейски Съюз. На 23 юни същата година държавните и държавните ръководители на страните - членки на общността, взеха решение да дават на нея и на Молдова статут на претенденти. Крайният период за започване на договарянията за приемане на Украйна в Европейски Съюз към момента не е избран. Според оценката на Европейската комисия досега Киев е извършил единствено две от седемте условия. Следващият отчет на Европейска комисия за напредъка на този развой би трябвало да бъде показан през октомври. 

Източници: wsj.com, ТАСС

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР